Tipik Uygulama:
Bu gelişmiş su kalitesi izleme sistemiBu sistem, su alım ve çıkış noktaları, belediye boru şebekesi su kalitesi ve yerleşim alanlarındaki ikincil su temin sistemleri de dahil olmak üzere, çok sayıda kritik su temin senaryosunun gerçek zamanlı, çevrimiçi izlenmesi için özel olarak tasarlanmıştır.
Su alım ve çıkış izleme sistemi, su arıtma tesisleri ve dağıtım merkezleri için ilk savunma hattı görevi görür. Kaynak ve deşarj noktalarındaki temel su kalitesi parametrelerini sürekli olarak izleyerek, operatörlerin bulanıklık, pH seviyeleri veya kirletici madde konsantrasyonlarındaki ani dalgalanmalar gibi su güvenliğini tehlikeye atabilecek anormallikleri derhal tespit etmelerini sağlar. Bu gerçek zamanlı gözetim, yalnızca katı kalite standartlarını karşılayan suyun dağıtım zincirine girmesini ve arıtılmış suyun son kullanıcılara ulaşmadan önce kirlenmeden kalmasını sağlar.
Belediye boru şebekelerinde, sistem uzun mesafeli su taşımacılığının zorluklarını ele alır; bu taşımacılıkta boru korozyonu, biyofilm oluşumu veya çapraz kontaminasyon nedeniyle su kalitesi bozulabilir. Şebeke boyunca stratejik noktalara izleme cihazları yerleştirerek, su kalitesi koşullarının kapsamlı ve dinamik bir haritasını sağlar; bu da yetkililerin sorunlu alanları belirlemesine, boru bakım programlarını optimize etmesine ve su kaynaklı tehlikelerin yayılmasını önlemesine yardımcı olur.
Konut bölgelerindeki ikincil su temin sistemleri için (ev su kalitesini doğrudan etkileyen hayati bir bağlantı) bu sistem benzersiz bir güvenilirlik sunmaktadır. Çatı depoları ve takviye pompaları gibi ikincil su temin tesisleri, düzgün bir şekilde bakımı yapılmadığı takdirde bakteri üremesine ve kirlenmeye yatkındır. Çevrimiçi izleme çözümü, su kalitesi hakkında 7/24 veri sağlayarak, mülk yönetim ekiplerinin proaktif önlemler almasını, zamanında temizlik ve dezenfeksiyon yapmasını ve her hanenin güvenli, yüksek kaliteli musluk suyuna erişmesini sağlar.
Genel olarak, bu sistem, su kaynağından musluğa kadar tüm tedarik zinciri boyunca su kalitesine ilişkin sürekli ve doğru bilgiler sağlayarak halk sağlığının korunmasında vazgeçilmez bir rol oynamaktadır.
Özellikler:
1. Çıkış ve boru şebekesi sisteminin su kalitesi veri tabanını oluşturur;
2. Çok parametreli çevrimiçi izleme sistemi aynı anda altı parametreyi destekleyebilir. Parametreler özelleştirilebilir.
3.Kurulumu kolay. Sistemde yalnızca bir numune girişi, bir atık çıkışı ve bir güç kaynağı bağlantısı bulunmaktadır;
4.Tarihsel kayıt: Evet
5.Kurulum şekli: Dikey tip;
6.Numune akış hızı 400 ~ 600 mL/dakika'dır;
7.4-20mA veya DTU uzaktan iletim. GPRS;
8.Patlamaya karşı koruma.
Parametreler:
| No | Parametre | Paylaştırma |
| 1 | pH | 0,01~14,00pH;±0,05pH |
| 2 | Bulanıklık | 0,01~20,00NTU;±1,5%FS |
| 3 | FCL | 0,01~20 mg/L;±1,5%FS |
| 4 | ORP | ±1000mV; ±1.5%FS |
| 5 | İS | 0,01~1000 mg/L; ±1,5%FS |